Broks Tea
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Bli med i gjengen!

Meld deg på nyhetsbrev for eksklusive rabatter, oppskrifter og nyheter om te!

Earl Grey Ostekake

For mange er te i matlaging og bakst kanskje uvanlig eller ukjent. Men i flere kulturer har te blitt brukt i matlaging på forskjellige måter. Te kan for eksempel brukes for å "de-glaze"e stekepannen når du lager en kjøttsaus, eller infuseres i melk for bakverk. Jeg hadde veldig lyst å ta i bruk earl grey i en ostekake og den ideen ble en stor suksess når vi arrangerte Afternoon Tea for et knippe te-elskende kunder.

Denne ostekaka bruker Earl Grey Villblomst som er en grønn te med bergamott og søte blomster. Teen er mild, søt og myk på en måte som godt komplimenterer den milde smaken fra kremosten brukt i kaka. 

250 gram Digestivekjeks

100 gram smør

1-2 ss sukker

skallet fra en sitron

 

 

6 plater gelatin

2,5 dl ferdigbrygget Earl Grey Villblomst brygget etter instruksene på teposen

3 dl seterrømme

200 gram kremost med mandarin og ananas

100 g melis

1 tksj vaniljesukker

3 dl kremfløte

 

6 plater gelatin

2,5 dl ferdigbrygget Earl Grey Villblomst brygget etter instruksene på teposen

 

1) Begynn med å rive skall fra en sitron med et fint rivjærn og gnu sitronskallet med sukkeret slik at sitronoljen trekkes ut. Sett til sides.

2) Ha kjeks i en blender og knus, eller ha kjeks i en brødpose og knus med kjevle.

3) Smelt smør i en kjele. Bland sammen smør, kjeks og sitronsukker. Press så blandingen i bunnen av en springform slik at du dekker hele bunnen og sett i kjøleskapet.

 

1) Brygg 2,5 dl te etter instruksjonene på teposen og sil over i en kjele når teen er ferdig trekket. Siden vi bruker grønn te brygges den på ca 70 grader og det kan være behov for å varme den opp igjen for å hjelpe gelatinplatene å oppløse seg. Når du har den ferdige teen i en kjele er det enklere å varme opp teen uten at den blir bitter.

2) I en annen bolle rør sammen kremost og rømme. Sikt inn vaniljesukker og melis og rør godt sammen.

3) Pisk kremfløten for seg selv til en lett og luftig krem. Vend så inn kremen i osteblandingen forsiktig, slik at du bevarer mest mulig av kremens luftighet.

4) Geleen bør være varm nok til at den er flytene men ikke for varm når du gjennomfører dette steget. Spe inn litt av ostebladningen i te-geleblandingen og bland godt. Slik senker du temperaturen litt og det blir enklere å få en klumpfri ostekake.

5) Bland så forsiktig gele-oste-blandingen inn i resten av osteblandingen til du har en jevn og klumpfri masse.

6) Ta springformen med kjeksbunnen ut av kjøleskapet og hell osteblandingen over i springformen. Sett tilbake i kjøleskapet i minst 4 timer før du begynner å lage gelelokket.

 

1) Brygg 2,5 dl te etter instruksjonene på teposen og sil over i en kjele når teen er ferdig trekket. Akkurat slik som i første steget for osteblandingen.

2) Ha i 6 plater gelatin og løs opp. 

3) Geleen skal være helt flytende men ikke for varm når du heller den over ostekaka for å forhindre at gelen synker inn i ostefyllet.

Pynt gjerne kaka før eller etter du setter den inn i kjøleskapet i minst 2 timer før servering. Jeg valgte å pynte kaka med tørka ringblomst og blå kornblomst før jeg satte kaka inn i kjøleskapet, da blomstrene er lette og ikke synker lang inn i geleen men heller fester seg delvis til gelen.

 

 

 

Del gjerne resultatet med oss på Instagram, Facebook eller Tik Tok og tagg oss med #brokstea eller @brokstea.co! Prøv også gjerne å eksperimentere med ulike smakskombinasjoner. Prøv for eksemper å bytt ut teen med Chai Latte, bytt ut kremosten med en naurell en og erstatt sitronskallet i bunnen med litt kanel.

 

Tilbake

Trykk ENTER for Ã¥ søke