Broks Tea
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Bli med i gjengen!

Meld deg på nyhetsbrev for eksklusive rabatter, oppskrifter og nyheter om te!

Fastelavensbolle med Kirsebærkrem

Fastelavensbolle med kirsebærkrem

Jeg ELSKER enhver anledning til å eksperimentre med nye måter å bruke te på. For noen år siden lagde jeg noen herlige fastelavensboller med kirsebærkrem. I år har jeg justert litt på oppskriften og tatt i bruk Kirsebær-Amaretti i kremen. Vil du ha en friskere bolle? Prøv fastelavensbolle med Earl Grey-krem og sitron-curd.

 

Boller:

 

  • 75 g temperert smør
  • 500g hvetemel
  • 40g sukker
  •  en halv pakke fersk gjær
  • en klype salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 3 dl melk
  • 1 egg til pensling

 

Sirup:

 

Kirsebærkrem:

Smak deg frem til mengde sirup

  • Kremfløte
  • Sirup

 

 

Boller

Her er en enkel basisoppskrift på bolledeig. Har du din egen signatur-bolle kan du gjerne bruke den. Denne gir ca 12 boller.

  • 75 g temperert smør
  • 500g hvetemel
  • 40g sukker
  •  en halv pakke fersk gjær
  • en klype salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 3 dl melk
  • 1 egg til pensling

Begynn med å samle alle tørre ingredienser i en bolle.

Smuldre gjæra i lunken melk før du tilsetter melk/gjær blandinga litt og litt i melblandingen og elt til en jevn deig.

Elt inn temperert smør i deigen og elt til du har en elastisk deig. Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en liten bit av deigen, rulle den, og prøve å strekke den så tynn at den blir noe gjennomsiktig uten at deigen revner.

Hev deigen et lunt sted i ca 50 minutter eller til den er blitt dobbel størrelse.

Del opp deigen i 12 like store emner og trill til boller. Etterhev bollene i enda en halvtime før du pensler dem og steker dem på 225 grader på midterste rille i ovnen i 5-10 minutter.

Avkjøl bollene på rist og pass på at de er helt avkjølte før du har på kremen.

 

Hjemmelaget Kirsebærsirup

Før du setter i gang med kirsebærkremen må du lage deg en sirup av Kirsebær-amaretti.

Denne oppskriften gir ca 2dl sirup.

Brygg 4-8 teskje Kirsebær-Amaretti i 4dl vann på 100 grader i 10 minutter.

Sil av over i en kjele når teen er ferdigbrygget. Sett plata på medium-lav varme og rør inn 170 gram sukker.

La blandingen koke under omrøring til den har redusert til 2dl.

Sett til siden og la den kjøle seg ned før du har den i en egnet ren beholder.

Denne sirupen kan brukes til mocktails, i te, kaffe og over is.

 

Kirsebærkrem

Pisk kremfløte sammen med litt kirsebærsirup til kremen er ønsket konsistens. Smak deg frem til rikitg mengde sirup, men begynn med lite slik at kremen ikke blir for myk.

 

Sett sammen fastelavensbollen med kirsebærkremen og kirsebærsyltetøy. Pynt bollen med melis og hakkede mandler.

 

 

Tilbake

Trykk ENTER for Ã¥ søke