Oransje-saus til riskremen
Denne oppskriften er for deg som elsker nye, spennende smaker og som ikke har noe i mot å leke med tradisjoner. Her er en syrlig, søt og krydra oransje-saus som et alternativ til rødsaus som kan brukes på riskremen eller mandelpuddingen i jula. Smaken består av syrlige appelsiner og mandariner og varm kanel og nellik.
Oppskriften tar utgangspunkt i Julekveld-sirupen vi lagde på instagram. Denne sirupen kan også brukes i mocktails, så lag en liten batch og bruk både i oransje-saus og til velkomstdrink til julebordet.
- Julekveld 5 teskje
- Vann 3dl
- Sukker 2dl
- Kok opp vann i en vannkoker til 100 grader. Ha julekveld i 3dl vann og la trekke i 10 minutter før du siler av teen.
- Ha den ferdige teen i en kaserolle og rør inn sukkeret til det er oppløst. Her kan du ha varmen på medium/lav slik at teen er varm nok til å løse opp sukkeret.
- La sirupen kjøle seg ned før du heller den over i en egnet flaske/krukke.
- Oppbevar sirupen i kjøleskapet.
- Julekveld-sirup 2dl
- Vann 3dl
- Potetmel 1ss
- Mål opp 2 dl sirup og 3 dl vann. Ha et par spisesjeer av blandingen i en skål og løs opp 1spise skje potetmel i skålen.
- I en kjele ha i resten av sirup og vann. Juster mengden sirup om du ønsker sausen søtere eller kraftigere.
- Kok opp og hell forsiktig potetmel-vann blandingen i den varme teen i en tynn stråle imens du rører.
- Ta kjelen av plata og rør gjerne til du kjenner at du har ønsket konsistens på sausen. Blir sausen stående for lenge å koke kan den bli grålig og seig.
- La sausen kjøle seg ned før du heller den i egnet beholder.
- Oppbevar sausen i kjøleskap frem til du trenger den.
- Nytes over riskrem eller mandelpudding.
Vipps! En nydelig frisk og krydra oransje saus til riskremen!
God Jul!