Broks Tea
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Bli med i gjengen!

Meld deg på nyhetsbrev for eksklusive rabatter, oppskrifter og nyheter om te!

How to Matcha

how to matcha

Er du helt ny til matcha kan alt utstyr og tilberedning virke overveldende. Derfor har jeg lagen en liten "how-to" for å vise deg hvordan jeg tilbereder min matcha. 

 

Det eneste du ha er matcha, vann, noe å blande i, og noe å vispe med. 

Jeg anbefaler at du bruker en chasen (bambusvisp) og en matchabolle eller en frokostbolle. Da blir det enklere å vispe. I videoen under har jeg brukt Ume matchabolle. Chasen jeg bruker er av den mindre varianten og i sort bambuss med lengre skaft enn den klassiske chasen.

Av tilleggsutstyr anbefaler jeg en chashaku for å måle opp riktig mengde matcha per kopp, og en sil for å sikte matcha i. Dette gjør at det er mye enklere å få en helt klumpfri te og korter også ned tiden du trenger for å vispe den klumpfri. Men ønsker du å starte forsiktig med matcha-oppsettet er det selve chasen og en god bolle/skål som er det viktigste for å få til å lage matcha hjemme. På produksiden for chasen og chasen sort bambus finner du mer informasjon om hvordan du skal ta vare på vispen slik at den varer i årevis.

 

 

 

Kort oppsummert:

1) Mål opp matcha, ha i sila, og sikt over i en matchabolle.

2) Tilsett bitte litt kaldt vann og visp til teen har blitt jevn og klumpfri eller gå rett for varmt vann rundt 75 grader celsius og visp i en z-bevegelse.

3) Hvis du begynte med kaldt vann, heller du i varmt vann nå og visper litt til i en Z-bevegelse.

4) Drikk, eller tilsett det du ønsker før du drikker.

 

 

 

Ting å passe på:

Ikke ha for varmt vann, maks 80 grader.

Ikke visp med mye makt, dette kan skade vispen.

Pass på at skålen/koppen er stor nok til vispen du bruker. En for trang kopp vil gjøre det vanskelig å vispe teen jevn og teen vil skumme dårligere.

Ikke fyll på med for mye vann, la det være rom for visping. Tilsett heller mer vann når du er ferdig om du ønsker det.

Elektriske melkeskummere brukes av noen, men disse gjør prosesessen vanskeligere da vispen ikke er fin nok til å få teen klumpfri, ikke får med seg teen i bunnen av skåla og ikke er like skånsom som en chasen.

Trykk ENTER for Ã¥ søke